Επαγγελματικός εξοπλισμός Ho.Re.Ca.

Διαγωνισμός για το Καλύτερο Ελληνικό Μακαρόν

01/02/2018
Μάρκος Μαρκετάκης ΕΜΚΟ Κουτελάς Α.Ε.
Η ΕΜΚΟ Κουτελάς Α.Ε. χορηγός στον διαγωνισμό Le Meilleur Macaron Grec

Η ΕΜΚΟ Κουτελάς Α.Ε. στηρίζει ενεργά την πρωτοβουλία της Γαλλικής Πρεσβείας για την ανάδειξη του Καλύτερου Ελληνικού Μακαρόν (Le Meilleur Macaron Grec).

Μέσω της αποκλειστικής μας συνεργασίας με τον Γαλλικό οίκο Robot Coupe, ο οποίος διακρίνεται παγκοσμίως για την αξιοπιστία και την αντοχή των μηχανημάτων της στους χώρους ζαχαροπλαστικής, εξασφαλίσαμε και προσφέρουμε στους συμμετέχοντες:

Επιπλέον, προσφέρουμε:

  • Συσκευές που θα βρίσκονται σε λειτουργία στην διάρκεια του τελικού (2 Blixer 3, 2 Μίξερ χειρός 190 V.V. και 2 μίξερ ζυμωτήρια 7 L).
  • Ποδιές για όλους τους υποψήφιους των 2 γύρων.
  • Στολές για τους 4 φιναλίστ.
  • Στολές για όλα τα μέλη της επιτροπής.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον διαγωνισμό Le Meilleur Macaron Grec

  • Θα διεξαχθεί σε δύο γύρους και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
  • Ο πρώτος γύρος θα γίνει σε 2 πόλεις, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
  • Μόνο οι 25 πρώτοι που θα εγγραφούν σε κάθε πόλη μπορούν να συμμετέχουν.
  • Ο δεύτερος γύρος (τελικός) θα λάβει χώρα στην Πρεσβεία της Γαλλίας στις 19/03/18.
  • Οι εγγραφές είναι ανοιχτές από τις 12/01 και θα ολοκληρωθούν στις 12/02 (οι θέσεις για τους υποψήφιους της Αθήνας να έχουν ήδη κλείσει).

Η ιδέα και ο σχεδιασμός σε συνδυασμό με τα έπαθλα και τη σύνθεση της επιτροπής του τελικού δικαιολογούν το αυξημένο ενδιαφέρον.

Πρόεδρος της επιτροπής

Jean-Marie Hoffmann (Σεφ στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, Αθήνα)

Επίτιμος Πρόεδρος

Φίλιππος Χρονόπουλος (Σεφ στο εστιατόριο Palais Royal, Παρίσι)

Επιτροπή

Γιώργος Αυγέρος (Σεφ Ζαχαροπλάστης στο Sani Resort, Χαλκιδική)

Jean-Louis Capsalas (Σεφ στο Δειπνοσοφιστήριον Catering, Αθήνα)

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (Σεφ στο εστιατόριο Mazi, στο Λονδίνο, και καθηγητής στο ΙΕΚ Praxis , Αθήνα)

Πόπη Χρυσανθίδου (Σεφ Ζαχαροπλάστης στο Sweet Alchemy by Stelios Parliaros)

Δημήτρης Χρονόπουλος (Σεφ Ζαχαροπλάστης - Chocolatier Consulting

Ανδρέας Λαγός (Nomad Σεφ, Ελλάδα)

Αριστοτέλης Μέγκουλας (Σεφ στο Pomo d'Oro, Κέρκυρα)

Ντίνα Νικολάου (Σεφ στο Evi Evane, ελληνικό εστιατόριο, Παρίσι)

Nικόλας Νικολακόπουλος (Σεφ Ζαχαροπλάστης στο Tatoï Tennis Club και καθηγητής στη Σχολή Le Monde, Αθήνα)

Δημήτρης Παμπόρης (Σεφ στο Ekies All Senses Resort, Χαλκιδική)

Στέλιος Παρλιάρος (Σεφ Ζαχαροπλάστης στο Sweet Alchemy, Αθήνα)

Μαρία Τζίτζη (Οινολόγος, Ιππότης Αγροτικής Αξίας, Αθήνα)

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στην επίσημη σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook.